cookies

Blog of website

Wat is het verschil tussen een blog en een website

Het is soms lastig om het verschil te benoemen tussen een blog en een website. zeker omdat veel website zijn gebouwd op Wordpress, iets wat van oorsprong een blog is.

Een website is statisch en een blog is dynamisch

vissen in een laptop

Statisch of dynamisch

Van een blog verwacht men dat dit regelmatig wordt aangevuld met een nieuwe blogpost. Iedere blogpost krijgt dan een verschijnings datum. Als lezer kun je dan zien wanneer de laatste update is geweest.

Een website hoeft in principe niet worden veranderd. Tenzij de informatie die erop staat is verouderd of niet juist meer is. Een website wordt daarom een statische site genoemd. Een website is vaak wat lastiger om te onderhouden, het onderhoud wordt daarom meestal uitbesteed.

Wat past bij jou en jouw bedrijf

Voor je de keuze tussen een blog of een site maakt, moet je voor jezelf nagaan of je regelmatig, denk aan minimaal een keer per twee of drie weken iets op je site wilt zetten. Heb je nieuwtjes, aanbiedingen of andere informatie jezou willen delen. Of is het voor jou voldoende wanneer de site informatie geeft over je bedrijf en hoe men met je in contact kan komen.

Een website én een blogpagina

Natuurlijk is het ook mogelijk om een combinatie te maken. Je hebt een aantal statische pagina's die bijna nooit gewijzigd hoeven te worden en je hebt een blog waar je nieuwe informatie deelt met je lezers.

Ga na of je denkt dat je regelmatig informatie hebt die je wilt delen. Denk daar niet te licht over, want het schrijven van een blogpost kan behoorlijk tijdrovend zijn.

Goed voor de vindbaarheid

Op dit moment hecht Google, voor zover we dat kunnen zien, veel waarde aan versheid van informatie. Dat wil zeggen dat sites waar vaak nieuwe informatie wordt toegevoegd over het algemeen sneller en hoger scoren dan sites waar niets aan wijzigt.

Wat dat betreft kan een blog een goed keuze zijn. Mits je dan ook daadwerkelijk regelmatig (en dan bedoelen we niet een keer per kwartaal!) een nieuwe blog post toevoegt.


Samenvattend
Kies voor een blog wanneer:
  1. Je regelmatig nieuwe posts wilt schrijven
  2. Het belangrijk is dat je hoog eindigt in de zoekresultaten


Kies voor een website wanneer:
  1. Je er nadat de site klaar is niet veel naar om wilt kijken
  2. je niet zelf zaken wilt toevoegen aan je site

person

Tips voor het kiezen van een domeinnaam

Je domeinnaam is een belangrijk onderdeel van je aanwezigheid op het web. Lees hier waar je aan moet denken bij het kiezen van een naam.

Lees verder

Gevonden worden

Hoe verhoog je het aantal bezoekers?

Social Media

Facebook en/of Twitter?

E-mail

Hoeveel mail adressen wil je? Kies de juiste hosting.
person

Waarom een website?

Waar ga je naar toe wanneer je iets wilt gaan kopen, op vakantie wilt gaan of wanneer je hulp bij het een of ander nodig hebt?

1
 Lees verder
person

Hulp nodig?

Geen tijd om hier zelf in te duiken? Geen probleem, neem contact met mij op en dan bespreken we samen in welke vorm ik je kan helpen bij het opzetten van je eigen site.

2
 Lees verder