cookies

Gevonden worden

Hoe wordt je gevonden op het web

Al tijdens het maken van je website of blog moet je voortdurend bezig zijn met je vindbaarheid op het web. Je wilt graag gevonden worden wanneer mensen op het web zoeken naar datgene waar jij op gevonden wilt worden. Ze tikken dan een of meer worden in de zoekbalk in om datgene te vinden waar ze naar zoeken.

Deze woorden noemen we zoekwoorden of keywords en dit zijn woorden die kenmerkend zijn voor jouw soort bedrijf.

Een schilder wil bijvoorbeeld gevonden worden wanneer mensen zoeken op de woorden “schilderwerk” of “onderhoud” of “schildersbedrijf”.

Bedenk voor je je site of blog bouwt op welke zoekwoorden je gevonden wil worden.

gevonden worden op het web

Kies de juiste zoekwoorden voor jouw bedrijf

Voor het vinden van de juiste zoekwoorden, kruip je in de huid van iemand die op het web aan het zoeken gaat naar datgene wat jij aanbiedt.

Bedenk welke woorden ze zouden kunnen gebruiken. Vraag eens aan iemand anders waar hij op zou zoeken als ze een bedrijf of dienst zoeken die jij aanbiedt.

Wil je verder gaan, dan zijn er een aantal gratis en betaalde tools die je kunnen helpen bij het selecteren van de beste zoekwoorden.Maak gebruik van alle mogelijkheden

Gevonden worden op het web is het belangijkste doel van je website. Gebruik daarom dan ook alle mogelijkheden die er zijn.

Maar weet wel wat je doet, want Google kent ook alle truucjes die er zijn om hogerop te komen in de zoekresultaten en ze kunnen je afstraffen wanneer je daar gebruik van maakt.

Gelukkig zijn er ook veel legale mogelijkheden om je site gevonden te laten worden. Dat betekent bijvoorbeeld dat je er op moet letten dat de namen van de afbeeldingen die je gebruikt duidelijke zijn. Dus bij een schildersbedrijf noem je een afbeelding niet “buiten1”, maar “schilderwerk-buitenpoort”.

Meer weten?

Wil je meer weten over wat je kunt doen om gevonden te worden op het web, neem dan contact met mij op. Ik kan je helpen de vindbaarheid van je site te vergroten, zodat je optimaal resultaat hebt van al het werk aan je site.

person

Tips voor het kiezen van een domeinnaam

Je domeinnaam is een belangrijk onderdeel van je aanwezigheid op het web. Lees hier waar je aan moet denken bij het kiezen van een naam.

Lees verder

Wordpress

Zelf aan de slag met Wordpress

Social Media

Facebook en/of Twitter?

E-mail

Hoeveel mail adressen wil je?
person

Waarom een website?

Waar ga je naar toe wanneer je iets wilt gaan kopen, op vakantie wilt gaan of wanneer je hulp bij het een of ander nodig hebt?

1
 Lees verder
person

Hulp nodig?

Geen tijd om hier zelf in te duiken? Geen probleem, neem contact met mij op en dan bespreken we samen in welke vorm ik je kan helpen bij het opzetten van je eigen site.

2
 Lees verder